Klubimme Nestori Veikko Valento on ollut mukana suomalaisessa klubitoiminnassa kuuden vuosikymmenen aikana ja kuulunee harvalukuiseen joukkoon, joka on nähnyt klubitoimintaa yhtä laajasti. Veikko aloitti klubitoimintansa vuonna 1959, jolloin hän oli mukana pienehkössä miesporukassa perustamassa RT-klubia Forssaan. Veikko siirtyi Kajaaniin toimittajan työssään pari vuotta myöhemmin ja oli sielläkin paikallisen RT-klubin perustaja vuonna 1961. Edellisten lisäksi Veikko on ollut mukana perustamassa nuorkauppakamaria Kajaaniin.

Sepänhaan klubin kokeinen jäsen ja suomalaisen klubitoiminnan uranuurtaja Veikko Valento

Veikko kertoi, että siirtyessään urallaan uusiin tehtäviin ja uuteen kaupunkiin, hänellä ei siellä ollut ystäviä eikä tuttuja. Klubitoiminta auttoi verkostojen luomisessa ja klubeissa saattoi myös keskustella vertaistensa kanssa sekä päästää paineitakin. Elämän vaikeissa hetkissä klubeissa on ollut läsnäolon tuntu ja tämä on tuntunut hyvältä sekä auttanut jaksamaan eteenpäin. Klubitoiminta on auttanut ymmärtämään, sietämään ja jopa hyväksymään erilaisia mielipiteitä, sillä klubeissa tavataan keskustella merkittävistä ja ajankohtaisista aiheista.

Veikko kertoi, kuinka hän 1960-luvulla voitti klubin arpajaisissa uuden auton – Ford Anglia De Lux’n, joka edusti sen ajan Forssassa harvinaista uutta länsiautoa. Arvalla voitetusta autosta joutui tuolloin toki maksamaan arpajaisvoittoveroa huomattavan summan. Kaikkiaan Veikko on ollut mukana nuorkauppakamarin, kahden RT-klubin ja neljän rotaryklubin toiminnassa mukana.

Kokousosallistujia kuuntelemassa Veikon esitystä. Kauko ja Simo eturivissä jännittävät selvästi tulevaa Brysselin matkaa