Pressan tervehdys

 

Pressan tervehdys

Rotaryvuoden teema ”Be the Inspiration – Ole Innostaja” kannustaa jokaista rotarya olemaan innostaja ja etsimään uusia mahdollisuuksia hyvää tarkoittavien hankkeiden kehittämiseksi. Paul Harris näki Rotaryn pienoiskokoisena, rauhan tilassa olevana maailmana. Mallina, jota kansojen kannattaisi seurata. Mikä voisikaan toimia tehokkaaampana inspiraation lähteenä, kuin ajatus rauhasta? ”Rauha ratkaisee” onkin toinen rotaryvuotta leimaava teema, joka huipentuu helmikuussa 2019 järjestettävään Rauhankonserttiin.

Sepänhaan Rotaryklubissa tiedetään miten inspiroidutaan, inspiroidaan ja miten inspiraation kipinää pidetään hyvällä yhteistyöllä yllä, jotta lämpö laajenee lämmittämään laajemmin. Sitoutunut jäsenistömme on luonut palkitun The Goodfather –konseptin, jolla on inspiroitu nuoria hakemaan töitä ja yrityksiä lähtemään rohkeasti mukaan uuteen toimintamalliin. On syntynyt työkokeiluita ja vakituisia työsuhteita. Jäsenistö on jakaa säästelemättä osaamistaan valmentaen ja tukien, sekä hyödyntää verkostojaan mahdollisuuksen luomiseksi. Projekti on nyt etenemässä seuraavalle tasolle, kun konseptista inspiroituneita klubeja lähtee starttaamaan projektia omilla talousalueillaan. Lisäksi alkulämmöllä on asiantuntevan työryhmän kehittelemä jatko Kenia –projektille, joka tulee olemaan jännittävä osa tulevaa rotaryvuotta.

Nuorisotyöllisyyden edistämisen lisäksi Sepänhaassa sytytään kokemusten ja osaamisen jakamisesta sukupolvien välillä, niin jäsenistön sisällä kuin klubitoiminnan ulkopuolellakin. Onpa käynyt niinkin, että inspiraatiota ja ohjausta etsivä nuori verkostuja on onnistunut innostamaan mentorinsa uusien jännittävien kiinnostuksen kohteiden pariin. Innostuminen on siis hyvän fiiliksen jakamista ja yhdessä tekemistä.

Ohjelmaa laatiessa on heittäydytty, pulistu, pohdittu ja välillä hiljennytty harkitsemaan. Tarjolle on valikoitunut sopivassa suhteessa raikkaita tuulahduksia, kuitenkaan perinteitä unohtamatta. Tilaa on jätetty innostumiselle ja innostamiselle, lisäksi on jätetty rakosia yllätyksille. Tervetuloa tapahtumiin, joihin on aina mahdollisuuksien mukaan ovet avoinna myös perheelle ja ystäville.

Innostavaa rotaryvuotta toivottaen,
klubipresidenttinne Heta