Kuvernöörin tervehdys juhliville klubeille. Vasemmalla kuvernööri Martti Sjölund, keskellä Sepänhaan Rotaryklubin presidentti ja oikealla Forssan klubin presidentti Aki Härmä.

 

Forssalaiset rotaryklubit Forssan Rotaryklubi ry ja Sepänhaan Rotaryklubi ry täyttivät pyöreitä koronavuosien aikana ja kokoontuivat 21.4.2023 yhdessä Hotelli Fabrikiin juhlimaan Forssan Rotaryklubin 70+ vuotta ja Sepänhaan Rotaryklubin 50+ vuotta teemalla 70 + 50 120+. 

Forssan Rotaryklubi oli maan 51. klubi, kun se hyväksyttiin Rotary Internationaliin 27.4.1950.    1970-luvun alussa todettiin, että Forssaan tarvitaan toinenkin rotaryklubi. Uuden klubin perustava kokous pidettiin 28.3.1972 ja nimeksi tuli Sepänhaan Rotaryklubi. 

Koronavuodet olivat vaikeita klubeille, vaikka säännöllisiä jäsentilaisuuksia pyrittiin korvaamaan Teams-kokouksilla. Hankkeita jouduttiin keskeyttämään, koska niitä ei voitu edistää poikkeusoloissa. Poikkeusolista aiheutui myös jäsenkatoa ja uusien jäsenienkin saaminen oli mahdotonta. Paluu normaaliin alkoi vajaa vuosi sitten keväällä, jäsentilaisuuksia on nyt säännöllisesti, ja hienot hankkeemme on saatu uudelleen liikkeille. Molemmat klubimme ovat valmiina ottamaan uusia jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita pitkäjännitteisetä palvelu- ja hyvätekeväisyystyöstä. 

 Klubien omien jäsenien ja heidän puolisoidensa lisäksi yhteistä vuosijuhlaa kunnioittivat läsnäolollaan piirikuverööri Martti Sjölundin lisäksi naapuriklubien edustajat sekä entisiä presidenttejä puolisoineen. 

Tervehdyksien, historiikkien ja rotaryjuhlaillallisen lisäksi juhlavieraat saivat nauttia muun muassa Forssan Naisvoimistelijoiden näyttävästä esityksestä ja tilaisuuden lopuksi tanssista Suomi Brosin tahdein. 

Forssan Naisvoimistelijoiden ryhmä vauhdissa

 

Tervetuloa! Forssan klubin presidentti Aki Härmä

 

Juha Koskelainen tekemässä katsausta Forssan rotarien alkutaipaleelta