Uuden vuoden toisen lounastapahtuman agendalla oli raikas tuulahdus nuorisovaihtoasiaa, kun vaihtarimme Hope Westphal saapui kertomaan kuulumisiaan kuvien siivittämänä. Hopen vaihtarivuosi Forssassa on puolimatkassa ja hän on jo monta kokemusta ja elämystä rikkaampi. Suomen kielen opinnot ovat sujuneet hyvin ja elokuussa asetettu tavoite pystyä keskustelemaan tyydyttävästi suomen kielellä lukuvuoden lopussa on saavutettavissa. Suomalaisten ujous ja hiljaisuus luovat tosin omat haasteensa kielen oppimiselle, näin Hope meille kokemuksistaan kertoi.

Hopen vuosi on ollut pikkukaupunkielämästä huolimatta värikäs ja hän on päässyt osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. RYEn tapahtumista Hope mainitsi syyskuisen Porin leirin, jossa Hope pääsi ensi kertaa saunomaan ja selviytyi hauskasta vaihtarikasteesta, D1410-piirin Halloween juhlat lokakuussa ja marraskuisen vierailun Lappiin. Lapissa Hope pääsi rekiajelulle porojen vetämänä, kokeilemaan laskettelua ensi kertaa, tiirailemaan revontulia ja maistelemaan Lapin herkkuja. Joulukuussa Hope osallistui myös tammikuussa 2018 vaihtarivuotensa aloittaneiden rotaryvaihtareiden läksiäisiin Tampereella. Kouluvuosikin on sujunut mukavasti. Elo-syyskuu meni kouluun, suomalaiseen opiskelukulttuuriin ja uusiin koulukavereihin tutustuessa. Koulun tapahtumista Hope mainitsi marraskuiset juhlat, jotka olivat kotimaassa perinteiset home coming -juhlat yms. väliin jättäneelle Hopelle tosi kiva ja uusi kokemus.

Hopen vaihtarivuositunnelmia

Isäntäperheiden kanssa kaikki on sujunut kerrassaan hienosti ja kielitaitoa on kartutettu myös arkielämässä ahkerasti. Isäntäperheet ovat mahdollistaneet Hopelle esimerkiksi risteilykokemuksen, tarjonneet harrastusmahdollisuuksia ja tutustuttaneet ahkerasti mm. suomalaisiin jouluperinteisiin. Vaihtarisiskonsa kanssa Hope kokosi elämänsä ensimmäisen piparkakkutalon ja tammikuun to do -listalla on mm. avantouintireissu – elämys, joka oli Hopen vaihtarivuodelle tekemällä bucket listallakin. Ainakin säät sallivat! Toisen puolivuotisen aikana on tarkoitus kokeilla vielä ainakin lumilautailua, purjehtimista ja Ruisrock. Vielä ehtii koke ja nähdä paljon.

Hopen puheenvuoron jälkeen tapahtumassamme seurantakäynnillä ollut AG Mikko Lindeman käytti lyhyen puheenvuoron, kertoen piiriin kevään tapahtumista ja kannustaen jäsenhankinnan tehostamiseen. Sepänhakalaiset kiittävät Hopea ja Mikkoa vierailusta.

AG Mikko Lindeman toi kevään ohjelmauutisia piiristä.