Sepänhaalla on rotaritoimintaan hyvin istuvat palveluprojektit. Kuningasprojektina klubillamme on ollut jo vuosia The Goodfather -projekti, jonka kautta klubi on auttanut 125 nuorta työkokeiluun tai työsopimukseen Forssan seudulla. Mukaan projektiin on lähtenyt yhteensä 57 yritystä, jotka ovat työllistäneet suurimman osan työkokeiluun tulleista nuorista. Forssan seudulla, jossa on jopa vuosikymmeniä ollut Kanta-Hämeen korkein työttömyys, onkin työttömyys laskenut alle Kanta-Hämeen keskiarvon ja tämä on tietysti hieno asia.

Sepänhaka on ollut osaltaan siis auttamassa työttömiä ja syrjäytymisuhan alla olleita nuoria –  vajaa sata henkilöä – työuran alkuun. Onnittelut saavutuksesta erityisesti TGf-vastuuvetäjille eli Juhani Kuusistolle, Hannu Ruotsille ja Kari Pohjolalle. Lisäksi on paikallaan kiittää ex-presidenttiämme Mika Lainetta erinomaisesta ideasta. Mika kertoi aikoinaan miettineensä, millaista panosta Forssan seudulla tarvittaisiin ja millaisissa asioissa rotarit voisivat olla hyödyksi. Tästä siis syntyi The Goodfather -projekti, joka jatkaa toimintaansa ensi kaudella.

The Goodfather -projektin vetäjä Juhani Kuusisto pitämässä tilannekatsausta. Projektin muut vastuuhenkilöt ovat Kari Pohjola ja Hannu Ruotsi

TGf-projekti hakee pientä suunnan tarkistusta ensi kaudelle, sillä viime aikojen tulokset ovat antaneet viitteitä siitä, että myös seniorityöttömille – yli 50-vuotiaille – on löytynyt ottajia. Itse asiassa pitkäaikaistyöttömistä on siis löytynyt yrityksille käypää osaamista ja tämä näkökulma saattaa olla osa projektia jatkossa. Keskustelu TGf-projektin laajentamisesta muihin klubeihin on käynnissä muutaman klubin kanssa. Someron klubi on asiasta todella kiinnostunut ja odotamme mielenkiinnolla lopputulosta – toivottavasti onnistuu.

Kokouksen osallistujakuva. Kuvan vasemmassa laidassa Kari Pohjola ja keskellä häärää, kuinkas muuten, klubimme viiniarvontahai Jari Kaunisto. Onneksi Jari ei tällä kertaa napannut arvontapalkintoa