Viikkokokouksemme esityksen aiheena oli työurakertomus, jonka esitysvuorossa oli Simo Moberg. Hän on tehnyt myyntityön parissa pitkän uran, joka alkoi 1980-luvulla. Työuran alku tapahtui urheiluvälineiden myynnin parissa. Siellä Simon myynnin oppi-isänä oli legendaarinen Erkki Tervomaa, joka toimi tuolloin urheilutarvikekauppiaana. Eki opetti Simolle ihmisten kohtaamista ja myynnillistä vaikuttamista, joka on edelleenkin kovaa valuuttaa myyntityössä.

Simo on toiminut mm. elintarvikkeiden myyntimiehenä ja Stockmannin tavaratalossa usean osaston päällikkönä Turussa. Simo paluumuutti Forssaan 1990-luvulla silloisen Pohjolan palvelukseen. Myyntityö oli tuolloin ihmisten kohtaamista, mutta on muuttunut it-tekniikan ja yhteiskunnan kehityksen myötä kasvottomammaksi. Simo on työskennellyt jo pitkän tovin finanssikonsernissa, johon kuuluu jopa oma sairaala. Nykyisin elanto tulee pääosin pk-yritysten rahoitustuotteiden kanssa toimimisesta. Tässä työssä asiakkaan tilanteen ymmärtäminen ja sen pohjalta muodostettu ratkaisu on koko toiminnan ydin – niin kuin ammattimaisessa myyntityössä kuuluu ollakin.

Simo Moberg aloittamassa tarinaansa työurastaan. Siihen liittyy melkoinen kirjo erilaisia tehtäviä myynnin parissa neljältä vuosikymmeneltä

Ja perinteiseksi muodostunut kuva kokousosallistujista