Saimme klubiimme piirin ykköskentällisen vieraaksi, sillä DG Erik Stenström vaimoineen ja AG Heidi Caven vierailivat viikkokokouksessamme. Tapaan kuuluu, että DG juttelee ennen kokousta tunnin verran hallituksen kanssa. Kävimme läpi mm. klubin tavoitteita ja niiden toteutumista. Erikin kärkiteemoja ovat muutos, tekeminen ja ilo. Näihin liittyen keskustelimme siitä, mitä Sepänhaka on tehnyt eri tavalla kuin aiemmin. Erikille kerrottiin, että pyrimme kehittämään toimintaamme pidemmällä aikavälillä ajatuksella, että nykyisellä kaudella aloitetaan, seuraavalla kehitetään ja kolmannella kaudella uudet tavat vakiintuvat. Tällainen toiminta vaatii toki seuraavilta vetäjiltä sitoutumista muutoksen jatkamiseen.

Pressa-Hessu ähkii ja yrittää parhaansa mukaan perustella toimintaa DG Erikille. Kuvassa myös sihteeri Heta ja RYLA-vastaava Jari

Varsinaisessa viikkokokouksessa Erik taustoitti esityksessään vierailuaan San Diegossa ja sitä kautta uuden RI:n presidentin ajatuksia järjestön kehittämisestä. Erik painotti, ettei Rotary-tuote ole parhaassa iskussa ja että tämä johtuu meistä rotareista. Klubien tulee ymmärtää, että toiminnan jatkuminen tulevaisuudessa edellyttää uusien, nuorempien jäsenten mukaan saamista ja tämä taas edellyttää toiminnan sisällön eli tuotteen ja sen julkikuvan parantamista. Tässä työssä jokaisella jäsenellä on roolinsa.

Yksi hyvä vaihtoehto on tuoda tuttavia ja työkavereita viikkokokouksiin näkemään ja kuulemaan toiminnastamme. Niin ikään kuulimme, kuinka rotarit piirin alueella ovat esimerkiksi alkaneet auttamaan sekä vanhoja että nuoria ihmisiä arkielämässä. Esimerkkeinä olivat lehtien luku palvelutalossa ja syrjäytyneiden nuorten aikuiskaverina toimiminen. Paikallisten projektien mahdollisuuksia on lukuisia, kunhan klubi itse sitoutuu niiden perustamiseen ja toimintaan. Tämän kautta saamme lisää positivista julkisuutta ja myös jäseniä.

Pönötysvaroitus: Erik ojensi meille kauden teemaviirin – making a difference. Ei kuitenkaan kauaa pönötelty