Perjantaina 30.11.2018 oli vuorossa yksi Sepänhaan syyskauden kohokohdista, kun vierailimme ystävillä ja Someron Rotaryklubin edustajilla vahvistetulla joukolla eduskunnassa. Ohjelmassa oli tutustuminen uudistettuun eduskuntataloon ja tapaaminen opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen kanssa. Menomatka eduskuntaan sujui nopeasti, viiniarpajaisten ja iloisen kuulumistenvaihdon merkeissä. Oli kiva tavata rotareita ja ystäviä puolisoineen.

Eduskuntatalon pienoismallin äärellä.

Eduskuntaan saavuttiin hyvissä ajoin ja turvatarkastuksen jälkeen Sanni Grahn-Laasosen eduskunta-avustaja Pauliina Kaaresvirta-Huhta otti meidät vastaan kahden asiantuntevan oppaan kanssa. Tutustuminen eduskuntataloon tapahtui kahdessa ryhmässä, oppaiden kertoessa meille muun muassa talon historiasta, tehdyistä remonteista, historiallisista tapahtumista ja talon yksityiskohdista. Noin tunnin kestäneellä kierroksella kuultiin myös mielenkiintoisia tarinoita niin edustajista, kuin mieleenpainuvimmista vieraistakin. Vertaansa vailla olevia asiantuntijoita olivat nämä oppaamme, vastauksia ja näkemyksiä jaettiin talon henkeen sopivassa harmoniassa ja kuulijoiden elämyksennälkää ruokkien.

Istuntosalissa

Käytävillä ja aulassa liikkuessamme bongasimme myös muutaman tutun kasvon politiikasta. Vierailulla mukana ollut vaihto-oppilaamme Hope Westphal pääsi yhteiskuvaan Ben Zyskowiczin kanssa. Hymy oli herkässä molemmilla.

Vaihtarimme Hope Westphal ja Ben Zyskowicz.

Opastetun kierroksen jälkeen siirryimme Kokoomuksen ryhmähuoneeseen tapaamaan opetusministeri Grahn-Laasosta. Keskustelun lomassa The Goodfather -työryhmä ja mukanamme ollut Esko Leipälä luovuttivat opetusministerille Lika Olika -pilotointiesityksen, ja tapahtuman lopuksi opetusministeri nappasi porukasta vielä welfienkin muistoksi. Kuvasta välittyy päivän iloinen tunnelma.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen nappaama welfie Sepänhaan kanssa.

Sepänhakalaiset ystävineen kiittävät opetusministeriä, eduskunta-avustajaa ja oppaita miellyttävästä vierailusta. Kiitokset myös kaikille mukana olleille mukavasta päiväretkiseurasta. Lisää kuvasatoa päivästä löytyy Sepänhaan Instagramin kohokohdista.