Rotaryveli, metsäveteraani Jaakko Pietilä nukkui ikiuneen kotonaan Tammelan Teurolla 26.6.2022.  Hän oli syntynyt Tammelassa 23.3.1935. Jaakosta tuli tuli Sepänhaan Rotaryklubin jäsen vuonna 1980 ja hänen luokitteensa oli puutavarakauppa. Jaakko valittiin klubimme presidentiksi rotaryvuodeksi 1991-1992.  Vuonna 1997 hän sai PHF-tunnustuksen, ja viimeisin tunnustus ansiokkaalle rotaryveljelle oli kunniajäsenyys, jonka hän säilytti elämänsä loppuun asti.

Jaakko Pietilä oli maatalon poika Tammelan Kuuslammilta. Hän oli kahdeksan lapsisen perheen vanhin poika. Jaakko kävi keskikoulun Forssassa, jonka jälkeen hän työskenteli kotitilan töissä, kunnes kouluttautui metsäteknikoksi Kurun metsäkoulussa 1958-1959. Työvuosinaan hän pätevöityi metsätalousinsinööriksi 1980-1990-lukujen taitteessa  Valmistuttuaan metsäteknikoksi hän meni töihin Nokia Oy:n metsäosastolle Urjalaan ostomieheksi ja vastasi myös koko alueen varastokirjanpidosta. Jaakko näki sisältäpäin suomalaisen metsäteollisuuden rakennemuutoksen ja sen myötä työnantajan nimi muuttui useaan kertaan Puulaaki Oy, Oy Rosenlew Ab ja eläkkeelle vuonna 1994 Jaakko jäi UPM Kymmene Oy:stä. Ostamisen ja varastokirjanpidon lisäksi työtehtäviin kuului työmaasuunnittelua sekä korjuun ja kuljetusten järjestelyä. Rauhallisen ja hyväntuulisen Jaakon kanssa isännät tekivät mielellään ja luottavaisin mielin puukauppaa.

Ystävät, työtoverit ja me rotarit muistamme Jaakko Pietilän harkitsevana, aktiivisena ja luotettavana miehenä, jolle kotiseutu ja erityisesti Teuron ja Kuuslammin kylät olivat rakkaita. Vapaalla Jaakko nautti luonnosta sekä kotona ja mökillä puuhailusta.  Jaakolle perhe oli keskiössä. Lapsia on kaksi Matti ja Mikko. Yhteisiä aviovuosia yhdessä vaimo Pirkon kanssa tuli kesäkuun alussa täyteen 61 vuotta.   

Juhani O. Kuusisto