Suomen täytettyä edellisenä päivänä 100 vuotta, halusimme juhlistaa asiaa kokouksessamme pyrkimällä 100% osallistumisaktiivisuuteen. Läsnä oli lopulta 91% aktiivijäsenistä ja kun paikkaukset lasketaan mukaan, saavutimme juuri tuon 100% tavoitteen. Hyvä Sepänhaka! Tilaisuus alkoi poikkeuksellisesti jo klo 11.30 ja kesti 1,5 tuntia.

Juhlistuksen aluksi nostimme maljan itsenäisyydelle. Tämän jälkeen vuorossa oli yllätysohjelmanumero; Forssan kaupungin soittokunta soitti meille kaksi tilanteeseen sopivaa esitystä Sibeliuksen tuotannosta. Ensimmäinen oli Jääkärimarssi ja toinen Oma maa.

Forssan kaupungin soittokunta esittää Sibeliusta

Näiden seremonioiden jälkeen aloitimme varsinaisen viikkokokousen. Esitysvuorossa oli Timo Pursiainen, joka kertoi lämminhenkisesti ja tilanteeseen heittäytyen tarinaansa työuran varrelta. Hammaslääkäri oli nuoruudessaan tehnyt töitä mm. mielisairaalassa ja tämä sekä muut erilaiset työkokemukset olivat laajentaneet maailmankuvaa ja antaneet perspektiiviä elämään. Timo on tehnyt pitkän päivätyön yksityisenä hammaslääkärinä Forssassa ja kertoi havainneensa, kuinka erityisesti nuorten hampaiden hoito on heikentynyt. Timo kertoi kokeneensa viime vuosina, etteivät nuoret asiantuntijat sitoudu työhönsä edellisen sukupolven malliin ja että ainakin osa nykypolvesta käy vain töissä.

Timo valotti myös sote-näkemyksiään ja oli huolissaan entisenä hammaslääkäriaseman yrittäjänä rahan roolin korostumisesta hoivatyössä. Timo näkee, että hoitavan henkilöstön ja potilaan suhde on kaikkein tärkein asia erityisesti hammashoidossa eikä siihen liittyvistä ydinasoista tule tinkiä.

Timo kertoi juurevasti kokemuksistaan työuransa varrelta

Sepänhakalaisia kuuntelemassa soittokuntaa…

….ja sama meininki tässäkin. Hetken kuluttua päät kääntyivät Timon suuntaan.

Koska kokous kesti poikkeuksellisesti puoli tuntia pidempään, jäivät tällä kertaa vähemmän kiireiset nauttimaan Timon tarjoamasta kuoharista ja jälkiruokakusta vielä ennen poistumista.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!