Klubissamme on parin viime vuoden aikana satsattu jonkin verran aikuisten maistelunautintoihin. Järjestimme nyt jo viidennen kerran viskien maistelutilaisuuden, jossa läsnä oli tällä kertaa kahdeksan maistelijaa. Kokeilimme sokkomaistelua siten, että kukin toi tilaisuuteen oman maistelupullonsa, josta kaatoi kahden sentin annoksia muille maistettavaksi. Tämän pohjalta yritimme kykyjemme puitteissa arvioida tuoksuja, makuja ja jopa viskimerkkiä. Onnistuimme viimeksi mainitussa jonkin tuotteen kohdalla, vaikka tosiasiassa sokkomaistaminen on vaikeaa.

Hannu valmistautumassa keittiön puolella kaatamiseen. Hämärästä kuvasta poiketen emme olleet hämärähommissa.

Maisteltavana oli sekoiteviskiä, mallasviskejä sekä myös yksi jenkki eli maissiviski. Savuviskien tuojat ymmärsivät kaataa juomansa maistelun loppuosuudella, sillä savuiset viskit ovat maultaan keskimääräistä voimakkaampia. Ja kuten tapoihimme kuuluu, oli kyytipoikana mukana pientä naposteltavaa, kuten suklaata ja pähkinöitä. Viskin kanssa voi nauttia yllättävän suuren kirjon ruoka-aineita, kuten esimerkiksi juustoja.

Tilaisuus järjestettiin Lounean tiloissa Viksbergissä, joten illan isäntänä toimi Jari Toivola. Kiitos Jarille mahdollisuudesta viskien maistelulle.

Tässä olemme jo valmistautumassa päätökseen