Piirikuvernööri Anita Häggblom oli klubimme vieraana. Hallituksen kokouksessa kävimme lävitse klubimme toimintaa ja tämän kauden tavoitteita. Suurin ongelma, aivan maailmanlaajuisesti, on saada mukaan uusia jäseniä ja pitää toiminta mielenkiintoisena, jotta nykyiset jäsenet pysyvät klubin toiminnassa mukana. Jäsenhankinta on selvästi klubin ykkösprioriteetti.

Yleiskokouksessa Anita kertoi vuoden rotary teeman, Rotary Opens Opportunities, merkityksestä. Rotary toiminta luo mahdollisuuksia, kehoittaa meitä kehittämään itseämme ja mahdollistaa toisten auttamista. Kaikki mitä teemme avaa mahdollisuuksia myös jollekin toiselle jossain muualla. Anitan mukaan ainakin kerran vuodessa tulisi pitää strategiakokous, jossa pohditaan klubin toimintaa viiden vuoden kuluttua ja mitä toiminnan muutoksia tarvitaan.  Näihin muutostehtäviin tulee valita myös vastuuhenkilöt.

Anita esitteli myös Global grant Save the Baltic Sea -projektia. Jatkossa meidän tulee valita tähän toimintaan klubin ympäristövastaava. Lisäksi hän esitteli 6 – 7 luokkalaisille suunnattua Vesireppu -projektia. Siinä oppilaat itse seuraavat vesistön olosuhteita ja sen muutoksia. Projekti vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja mielestäni klubi voisi tähän osallistua. Asiaan tullaan palamaan seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Vesireppu

Anitan harrastukset

Rotary Opens Opportunities