Teimme 7 hengen ryhmällä forssalaisklubien yhteisvierailun Södertäljeen 21.-22.4.  Lensimme torstaiaamuna Tukholman Arlandaan ja sieltä sitten taksilla Södertäljeen. Södertälje on Forssan ystävyyskaupunki. Siellä asuu 85.000 asukasta, joista 50 % on ulkomaalaistaustaisia! Kaupunki on perustettu 1100-luvulla. Syy varhaiseen syyntyyn on loistava sijainti Itämeren ja Mälaren välissä, jotka on yhdistetty lyhyellä kanavalla. Osallistuimme 11.45  klubikokoukseen ja vakioasioiden jälkeen esittelimme toimintaamme. Tämän jälkeen alkaneessa palaverissa meille esiteltiin Södertäljen klubin varsin laajaa projektitoimintaa. Heillä on mm. kaksi ystävyysklubia Englannissa, ruotsin oppikirja maahan muuttaneille lapsille, klassisen musiikin koulutusta heikoista lähtökohdista tuleville lapsille, tukiopetusta eri aineissa heikosti pärjääville lukiolaisille, Kongossa Bukavuussa tukea koululle (Let Africa Live, www.lavrdc.org) raiskattujen tyttöjen ja pakenemaan onnistuneiden lapsisotilaiden normaaliin elämään saattamiseksi jne. Klubin keski-ikä on korkea 66 vuotta. Södertäljessä on kaksi jättimäistä työnantajaa Scania ja lääkefirma AstraZeneca, jossa vierailimme. Yhtiö on maailman suurimpia lääkevalmistajia, liikevaihtoa 25 mrd$ ja 61.500 työntekijää! Södertäljessä heillä on maailman suurin lääketehdas, jossa työskentelee 3.500 henkilöä. Illalla meitä kestittiin kolmessa kodissa lämpimästi ja vieraanvaraisesti. Kutsuimme klubin vastavierailulle Forssaan ja sovimme pitävämme yhteyttä sekä jätimme harkintaan ystävyysklubitoiminnan. Perjantaina lähdimme Tukholmaan lounastamaan, shoppailemaan ja muuten vain haahuilemaan. Sitten iltakoneella kotiin. Ikä piteni ainakin vuodella, mikäli vanha sanonta pitää paikkansa. Suosittelemme vastaavia matkoja jatkossa. Kiitos koko porukalle, erityisesti Velille ja isännillemme Södertäljeen!

 

Södertälje 1

Södertäljen klubin prsesidentti Åke Persson aloittelemassa kokousta. Klubilla on oma huone Scandicissa!

 

Södertälje 2

22 omaa jäsentä, 7 vierasta Forssasta ja 3 muualta kuuntelee kokousta. Maailmalla on käyty seinän viirien määrästä päätellen.

 

Södert Veli 1

Projektipalaverin osallistujat yhteiskuvassa.

 

Södert Jaakko 2_files

Tauolla.

 

Södert Jaakko AstraZeneca2

Yritysvierailulla. Ryhmä AstraZenecan konttorin edessä

 

Södert Jaakko AstraZeneca

Viestintäjohtaja Jacob Lund esitteli AstraZenecan strategiaa sekä erittäin kansainvälistä ja huipputieteellistä toimintaa. Vaikuttavaa!

 

Södert Jaakko 3_files

Hietaniemet ja Jaakko Kuusinen olivat yhden kolmesta isäntäperheestä vieraana illallisella. Isäntien lisäksi kussakin oli mukana myös toinen pariskunta Södertäljen klubista.

 

Södert Jaakko 6_files

Pönötystä Vorssan tapaan ennen rautatieasemalle ja Tukholmaan lähtöä. Kari koetti piiloutua, mutta korvat näkyy.

 

Södert Jaakko 10_files

Johanna sai miehen kiinni Tukholman vanhassa kaupungissa.

 

Södert Jaakko 11_files

Oltiinhan me ihan asiallisesti ’kylillä’.

 

Södert Veli 7

Paluulentoa odotellessa. Näkemiin Södertälje ja Tukholma.