Heikin kaudella lanseraattujen seniorihaastattelujen inspiroimana, kuluvan kauden ohjelma tulee sisältämään seudun nuorten yrittäjien puheenvuoroja. Ensimmäisenä tätä uutta konseptia koeponnisti tammelalainen Toni Kuusi, esitellen yrityksensä Kuusi Designin innovaatioita. Toimelias ja ratkaisulähtöinen Toni on päätynyt Forssan Levyllä tekemänsä päivätyönsä rinnalla toimimaan yrittäjänä, arjen pulmiin vastaavien keksintöjensä innoittamana. Kone- ja automaatiotekniikan insinööri aloitti keksintöketjunsa rakentamalla ensin kaasulämmitteisen paljun, sitten avannolle pääsyä helpottavan minimoottorikelkan ja lopulta sähkörollaattorin, jolla hurauttaa kätevästi vaikkapa kyläkauppaan. Työkavereiden kannustamana Toni esitteli ideansa Forssan Yrityskehitykselle ja sitten ELY keskukselle.

Toni Kuusi esitteli keksintöjään

Alkuperäisiä keksintöjä seurasi lopulta se yksi, erityinen idea – SmartLift™ -jätejärjestelmämekanismi. Kuten edeltäjänsäkin, myös SmartLift™ syntyi ongelmanratkaisutapauksen tuloksena. Ystävän keittiössä kiristeltiin hampaita toimimattoman, allaskaappiin sijoitetun jätejärjestelmän kanssa ja Toni lähti kehittelemään ratkaisua keittiörauhan palauttamiseksi. Tuotekehittelyn tuloksena syntyi siis jäteastiat ylemmäs ja paremmin saavutettavaksi nostava SmartLift™ mekanismi, joka poisti alkuperäisen ongelman.

Nuorella innovaattorilla oli käsissään arkea helpottava tuote, seuraavaksi piti löytää innovaatiosta kiinnostunut keittiövalmistaja. Ensikosketus Puustellin ja Tonin välillä tapahtui lokakuussa 2016, sopimukseen päädyttiin noin puolitoistavuotta myöhemmin ja syksyllä 2018 tapahtuivat ensimmäiset myynnit. Kahden vuoden aikana ehti tapahtua paljon tuotekehittelyä, hyödyllisyysmallien ja patenttien hakemista, uuden oppimista, verkostoitumista ja tietysti myös Kuusi Designin perustaminen. Samalla Toni on aktiivisesti etsinyt tietoa sijoittamisesta ja itsensä kehittämisestä, tutustumalla aiheeseen muun muassa kirjallisuuden ja blogitekstien kautta. Yhtenä väylänä tiedonsaantiin Toni mainitsi myös Youtuben ja Podcastit.

Sepänhaan Rotaryt kiittävät Tonia vierailusta ja toivottavat Tonin vierailemaan viikkokokouksissa myös tulevaisuudessa.