Alkanut rotaryvuosi on nuorisovaihtotoiminnan osalta vilkas. Klubimme vastaanotti elokuussa Minnesotan Plymouthista kotoisin olevan, 17-vuotiaan Hope Westphalin. Hopen ensimmäisen isäntäperheen Kallioniemien poika Tuomas on klubimme vaihto-oppilaana tämän lukuvuoden Minnesotassa. Lisäksi Teresia Stranden oli Saksan Odenthalissa leirivaihdossa kesällä 2018. Tiistaina 21.8. saimme Hopen ja Teresian vieraaksemme Scandicin viikkotapahtumaamme, Hope kertoi tavoitteistaan alkaneelle vuodelle ja Teresia kertoi kokemuksistaan Saksassa.

Hope Westphal kertoi itsestään klubilaisille.

Hope käytti kokouksessa ensimmäisen puheenvuoron kertoen itsestään ja odotuksistaan alkaneelle vuodelle. Hope on nelihenkisen perheen toinen tytär, hänellä on 13-vuotias sisar Chloe ja hän kertoi harrastavansa muun muassa valokuvausta sekä matkustelua. Vaihto-oppilaaksi Hope lähti nähdäkseen maailmaa ja kerätäkseen uusia kokemuksia. Hopen kotikaupungissa on noin 77000 asukasta ja hän käy noin koulua, jossa on noin 3400 oppilasta. Sopeutuminen ja asettuminen hivenen hiljaisempaan Forssaan sopeutuminen on sujunut hyvin ja vaihto-oppilaiden rotaryleiri Karkussa oli hänen mukaansa upea kokemus. Orientaatioleirillä Hope pääsi kokemaan ensimmäisen vaihtovuodelle asettamansa tavoitteensa. Suomalaisessa saunassa on käyty ja Hope kertoi saunomisesta nauttineensa. Vaihtovuoden tavoitteiksi Hope listasi mm. Lapin matkan revontulet nähdäkseen  ja koiravaljakon kyytiin päästäkseen, juhlapyhien viettämisen, suomen kielen opettelun, suomalaiseen ruokakulttuuriin tutustumisen, Mikko Harjun konserttiin osallistumisen sekä elinikäisten ystävyyksien solmimisen. Valokuvausharrastus takaa varmasti paljon upeita kuvamuistoja kaikista ikimuistoisista hetkistä.

Teresia Stranden toi Sepänhakalaisille leirivaihtotuliaisina viirin.

Hopen puheenvuoron jälkeen Teresia kertoi meille kokemuksistaan ja Saksan Bergisches Land -leirivaihdon ohjelmasta. Teresia oli heinäkuussa noin kahden viikon leirillä 20 hengen ryhmässä lähellä Odenthalin kylää. Osallistujia oli noin kymmenestä eri maasta.Yhteisenä kielenä oli englanti, mutta Teresia pääsi myös harjoittamaan saksan kielen taitojaan. Ohjelma oli erittäin monipuolinen, nuoret pääsivät kokemaan erilaisia elämyksiä ja vierailemaan mielenkiintoisissa yrityksissä. Aktiviteeteista mainittakoon kiipeilyradalla tasapainottelu, kanoottiretki ja upeissa maisemissa suoritettu patikointi. Pääsivätpä leiriläiset kokeilemaan myös vesihiihtoa, unohtamatta Kölniin tutustumista. Yritysvierailuilla ryhmä kävi muun muassa veitsitehtaalla ja valtavassa muovin- ja metallinkierrätyslaitoksessa. Yhdessä tekemällä osallistujat saivat hyvän kulttuurikylvyn sekä roppakaupalla kokemuksia ryhmätyöskentelystä.Teresia kertoi leirikokemuksen olleen erittäin onnistunut.

Hope tulee vierailemaan tapahtumissa kauden aikana ja Minnesotaan hiljalleen kotiutuvan Tuomaksen kanssa on sovittu säännöllisestä yhteydenpidosta. Tulee olemaan jännittävää kuulla näiden aktiivisten nuorten kuulumisia ja seurata, miten vuodelle asetetut odotukset toteutuvat.