Huhtikuun toinen iltatapahtuma vietettiin samalle päivälle osuneen Koiranpäivän kunniaksi FSHKYn kunnaneläinlääkäriasemaan tutustuen. Jokioisten kunnantalon rakennukseen Forssan Viksbergistä muuttanut eläinlääkäriasemaa toimii raikkaissa ja valoisissa tiloissa, tarjoten lakisääteisiä eläinlääkäripalveluita seudun lemmikinomistajille ja tuotantoeläintilallisille.

Eläinlääkäriaseman aulassa.

Eläinlääkäriaseman aulassa.

Eläinlääkäriaseman toimintaan meitä tutustuttivat terveysvalvonnan johtaja Leena Haimi, Forssan kaupungineläinlääkärin viransijaisena toimiva Sanna-Mari Artukka ja kunnaneläinlääkäri Anna-Riikka Jalkanen. He kertoivat aseman tarjoamista palveluista, toiminta-alueen laajuudesta ja kuvasivat virka-apu tehtäviin liittyviä velvoitteita. Pääsimme tutustumaan hoitohuoneisiin ja kuulemaan eksoottisimmista asemalla hoidetuista potilaista. Kunnaneläinlääkärit tarjoavat pääasiallisesti lakisääteisiä palveluita, mutta auttavat lemmikinomistajia hakeutumaan tarvittaessa paremmat välineistöt omaaville yksityisille eläinlääkäriasemille. Jokioisissa pystytään tekemään ultraäänitutkimuksia, hoitamaan rokotukset ja ottamaan mm. perusverinäytteitä.

Tutustumassa eläinlääkärin työhuoneeseen.

Kuntayhtymän eläinlääkäritiimiin kuuluu valvontaeläinlääkäri, joka tekee neljänä päivänä viikossa lain velvoittamaa valvontatyötä. Myös muut eläinlääkärit tekevät tarvittaessa eläinsuojeluun liittyviä virkatehtäviä. Osa eläinlääkärien työajasta kuluu myös tuotantoeläintiloilla käymiseen ja mm. lääkärekistereiden tarkistamiseen ja ohjeistamiseen. Sepänhakalaiset eläintenystävät kiittävät eläinlääkäreitä informatiivisesta ja hyvää keskustelua herättäneestä vierailusta.