Piirin 1410 syysseminaari järjestettiin tällä kertaa Loimaalla 9.9.2017. Tilaisuuden ohjelma muistutti kevään PETS’n vastaavaa, mutta sisällössä oli uutta. Teemana oli tällä kertaa nuoriso. Aihetta käsiteltiin kuvernööri Erikin teemojen mukaisesti muutoksen, tekemisen ja ilon kautta. Sepänhaasta osallistujina olivat Pressa-Hessu ja jo kokenut it-klinikan pitäjä Kimmo Leino. Teemat nousivat esiin päivän ohjelmassa eri muodoissa.

 

 

Seminaarin käsiohjelma

Aluksi piirimme kouluttaja Aulis Kankare kertoi jäsenkokemuksesta ja sen tärkeydestä. Jokainen kokee rotarytoiminnan omalla tavallaan ja keskeistä on ymmärtää, ettei henkilökohtaista kokemusta voi kukaan ulkopuolinen johtaa. Ihmistä ei voi erikseen sitouttaa toimintaamme, vaan ihminen sitoutuu, jos kokee ohjelman  sekä toiminnan itselleen ja elämäntilanteeseensa sopivaksi sekä hyödylliseksi.

Naapuriklubimme PP Johanna Talikainen havainnollisti mainiosti piirimme klubien sivuilla julkaistujen kuvien kautta, kuinka jähmeä ja vanhakantainenkin kuva toiminnastamme välittyy. Puhuimme asiasta klubimme edellisessä kokouksessa, joten lienee syytä jatkaa hieman dynaamisempien kuvien ottamista ja julkaisua.

Johanna Talikainen kertoo julkikuvamme uudistustarpeesta.

Tilaisuudessa esiteltiin nuorisoteeman pohjalta muutamia esimerkkejä nuorison auttamisesta. Someron klubin toteuttama Tsemppari ja valtakunnallinen OmaKamu olivat ja ovat mainioita tapoja auttaa nuoria arkielämässä. Tsemppari-projektissa yhteistyökumppanina oli Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Kimmo pitämässä it-klinikkaa ties monennenko kerran. Kuvassa selin myös naapuriklubin Johanna T.

Tähän puhujapönttöön ollaan jälleen hakemassa seuraajaa. Olisiko jollakulla Sepänhakalaisella kiinnostusta?

Piirin vesi-aiheinen kuvakirja, jota voimme tilata esimerkiksi lahjaksi hintaan 35€/ kpl

Last but not least: Mukavia uutisia kuvernööriltämme, sillä DG myönsi klubin TGf-työlle 500 euron stipendin, josta todiste alla.

Onnea hienolle Tgf-työlle ja hakemukselle. Hyvä Sepänhaka!