”Sitoudu Rotaryyn, muuta elämää”

Rotaryvuonna 2014–2015 vuositeema on SRotary Näkyväksi.  Tässä Rotary Internationalin tulevan presidentin Ron Burtonin terveiset:

”Se rotaryklubikokous, johon tänään menet, saattaa ensi silmäyksellä näyttää hyvinkin erilaiselta kuin 50 vuoden takaiset viikkokokoukset. Jos voisit käydä jokaisessa Rotaryn 34 000 klubista, näkisit kaikkia kansallisuuksia, uskontoja ja ammattialoja edustavia ihmisiä, jotka puhuvat lähes kaikkia maailman kieliä ja jotka ovat mukana erilaisissa paikallisissa, alueellisissa tai maailmanlaajuisissa palveluprojekteissa. Näkisit klubeja, jotka kokoontuvat kunnostamaan paikallista leikkikenttää ja samanaikaisesti he yhteistyössä muiden klubien kanssa rakentavat käymälöitä jossain muuallapäin maapalloa olevaan kouluun. Näkisit myös joukon ihmisiä, jotka ovat todella päättäneet tehdä maailmasta paremman paikan tekemällä niin pieniä kuin suuriakin asioita.

Tämän päivän Rotary ei ole aivan samanlainen kuin ennen. Mutta se perusta, jolle Rotary on rakentunut, ei ole muuttunut. Rotaryn perustana ovat ja ovat aina olleet meidän keskeiset arvomme: palvelu, toveruus, moninaisuus, riippumattomuus ja johtajuus. Nämä arvot kertovat, että olemme rotareita — näiden arvojen mukaan me elämme ja näitä arvoja pyrimme vaalimaan niillä paikkakunnilla, joita me palvelemme.

Jokainen meistä rotareista on tässä järjestössä, koska meidät on siihen kutsuttu ja koska me päätimme hyväksyä kutsun. Sen jälkeen meillä on päivittäin ollut edessämme toinen päätöksenteon paikka: olemmeko pelkästään rotaryklubin jäseniä vai olemmeko todellisia rotareita.”