Klubimme aloitti uuden ohjelmateeman, seniorihaastattelut, joiden tarkoituksena on siirtää kokeneiden jäsenten tietoa työuristaan nuoremmille jäsenille. Ensimmäisenä haastateltavana oli Juhani Kuusisto, jonka työura on kestänyt 52 vuotta ja jatkuu yhä mm. hallitusjäsenyyksien kautta.

Juhani kertoi päätymisestään kemian insinöörin uralle ja ylipäänsä työuran mukavimmista ja vaikeimmista hetkistä. Juhani aloitti varsinainen työuransa Suomen Sokerin palveluksessa ja päätti aktiivisen uransa samassa yrityksessä, jonka nimi oli vaihtunut useaan kertaan ollen viimeksi yhdysvaltalainen kemianteollisuus yritys Du Pont. Koska Juhani on toiminut pitkään johtajana, kiinnosti kuulijoita erityisesti Juhanin näkemykset johtamisesta. Hän korosti, että ihmisiä johdetaan eikä asioita ja että ihmisiä johdetaan edestä. Johtajan on laitettava itsensä peliin ja otettava vastaan myös kritiikkiä. Kansainvälisissä tehtävissä Jussi kertoi kohdanneensa suomalaisesta johtamisesta jossain määrin eroavia käytäntöjä.

Juhani Kuusisto kertoi kokemuksiaan työurastaan ja summasi keskeisimpiä oppeja erityisesti johtamiseen liittyen.

Nuorille Jussi kertoi vinkkinä, että tähtiin voi ja kannattaakin kurkottaa, mutta ensiaskel on syytä ottaa nöyrästi. Lisäksi Jussi totesi uskovansa siihen, että hyvin tehty työ on paras tapa edistää uraansa.

Klubimme haki piirikuvernöörin stipendiä nuorisotyöhön ja myös sai sen. DG Erik Stenström myönsi klubillemme 500 euroa The Goodfather -projektin toteuttamiseen. Hyvän tekeminen nuorille jatkuu jo kolmatta kautta.

TGf-projektin toteuttajat: Vasemmalla Hannu Ruotsi, keskellä projektin vastuuvetäjä Juhani Kuusisto ja oikealla Kari Pohjola.