Kuluvan kauden yksi ajatus on ollut kokeilla uusia asioita. Keväisen vuosijuhlan tilalla kokeilimme tänä vuonna Makukävely-tapahtumaa. Sen ideana on, että maistelemme erilaisia juomien ja ruokien yhdistelmiä sekä kävelemme ihailemassa keväistä Forssaa. Aloitimme oluiden maistelulla. Maistelimme neljää erilaista olutta, mm. pils’ä ja stout’a. Viimeksi mainittu oli hyvää, mutta voimakasta ja tarvitsi kyytipojakseen piirakkaa sekä salaattia.

Kuvakollaasi Makukävelyyn liittyen. Maistelimme neljää eri juomalaatua; oluita, viinejä, siidereitä ja lopuksi viskejä

Ensimmäisen kävelyn ohjelma oli yllärinä toteutettu vierailu Forssan museossa. Siellä museonjohtaja Kati Kivimäki otti meidät vastaan ja kertoi meille forssalaista alkoholihistoriaa itsenäistymisen ajoilta kieltolakiin. Lisäksi tutustuimme pienoismalliin Sepänhaan alueesta, josta klubimme on saanut nimensä.

Forssan museon pienoismalli Sepänhaan alueesta. Eikö vain ole hieno? – sekä malli että nimi!

Seuraavaksi jatkoimme maistelua viinien, härkäpapupadan ja siidereiden parissa. Meitä maistattivat Vispilän tutut naiset Marika ja Jaana. Tutustuimme erilaisiin tuoksuihin leikkimielisen tuoksuradan kautta, jossa pariskunnittain yritimme ottaa selvää yhteensä 18 eri tuoksusta. Oli muuten yllättävän vaikeaa ja siitä pääsemmekin vanhaan totuuteen, että pelkkää maku- ja hajuaistia käyttämällä selviää todellinen kyky tunnistaa juomien ominaispiirteitä. Näitä kuitenkin tarjolla olevista juomista kohtalaisen hyvin tunnistimme.

Toinen kävelyreissumme suuntautui Loimijokivarteen, jota on viime vuosina siistitty voimakkaasti. Jokivarsi on hyvin hoidetun ja miellyttävän oloinen paikka. Lisäksi säiden haltija suosi meitä, sillä saimme nauttia auringonpaisteesta – tosin tuuli oli melko voimakas eikä ilma ollut varsinaisesti lämmin.

Kävelyllä kohti jokivartta….

…ja jokivarressa. Ihan kaunista sanoisin

Lopuksi maistelimme neljää erilaista viskiä, joiden makuparina toimivat Kolatun juusto sekä riimihärkä. Tapahtuman onnistumisen kuulette osallistujilta, mutta oman käsitykseni mukaan meillä oli varsin kivaa. Ei tiedä, vaikka tilaisuus saisi joskus jatkoa.