Rotaryveli, kauppias Tarmo Marjamäki kuoli 7.5.2022 Forssassa. Hän oli syntynyt Urjalassa 18.10.1933. Tarmosta tuli Sepänhaan Rotaryklubin jäsen vuonna 1979 ja hänen luokitteensa oli sekatavaraliikkeet. Tarmo valittiin klubimme presidentiksi rotaryvuodeksi 1994 – 1995. Vuonna 2000 hän sai PHF-tunnustuksen, ja viimeisin tunnustus ansiokkaalle rotaryveljelle oli kunniajäsenyys, jonka hän säilytti elämänsä loppuun asti.
Tarmo Marjamäki oli lähtöisin vaatimattomista oloista Urjalan Hanhisuolta. Hän hankki jo nuorena poikana tienestiä kaupanteolla. Heti kansakoulun jälkeen hän pääsi töihin Urjalan Osuuskauppaan ja eteni nopeasti myymälänhoitajaksi ensin Menosiin ja sitten uuteen liikkeeseen Laukeelaan. Mieli veti yrittäjäksi. 30-vuotiaana kolmen pienen lapsen isänä hän ryhtyi itsenäiseksi K-kauppiaaksi Jokioisille. Varsinaiset kiihkeät kauppiasvuodet alkoivat, kun Tarmo perusti Forssaan ensin Säästö-Aitta nimisen halpakaupan ja sitten Seppälän vaatetusliikkeen. Menestys ylitti odotukset. Menestyksen rohkaisemana syntyi idea tukku-liikkeistä riippumattomasta halpaa ruokaa myyvistä kaupoista. Vuonna 1983 syntyi Valtti Rabatti-ketju, joka laajeni nopeasti ja liikkeitä oli enimmillään yhteensä 32. Lamavuodet yhdeksänkymmentäluvun alussa olivat yrittäjille raskaita, mutta Marjamäki selvisi. Hän myi kauppaketjunsa vuonna 1995 ja jatkoi yrittäjänä perheyrityksessä keskittyen kiinteistöihin eläkkeelle jäämiseensä asti.
Ystävät, liiketuttavat ja me rotarit muistamme Tarmo Marjamäen aktiivisena, rohkeana, ja kotiseutu-rakkaana miehenä, jolla yrittäminen oli verissä. Vapaalla Tarmo nautti puutarhan hoidosta, luonnosta ja Tammelan mökillä puuhailusta. Tarmolle perhe oli tärkeä. Yhteistä matkaa vuonna 2020 kuolleen vaimon Anna-Liisan kanssa ehti kertyä 64 vuotta. Lapsia on kolme, lapsenlapsia neljä ja viikkoa ennen kuolemaansa Tarmo sai vielä nähdä ja iloita ensimmäisestä lapsenlapsenlapsestaan.

Juhani O. Kuusisto