Kännykkäelokuvatyöpajan juliste 7.3.2016Sepänhaan Rotaryklubi haluaa vauhdittaa nuorten työllistymisvalmiuksia ja aktivoitumista järjestämällä yhdessä Forssan Mykkäelokuvayhdistys ry:n kanssa työpajan, jossa nuoret itse ideoivat, kuvaavat ja editoivat kännykkäkameralyhytelokuvan, joka kertoo lukoista ja vaikeuksista työllistymisen tiellä nuoren etsiessä polkuaan elämässä eteenpäin.

Työpaja koostuu viidestä erillisestä osiosta.
1. Mentorointi ja ideointi (Sepänhaan Rk fasilitoi) 30. tai 31.3.2016
Tilaisuudessa esitellään ja kuvataan, mitä on tarkoitus tehdä ja mitä voidaan saada aikaan, käyttäen esimerkkinä vastaavalla tekniikalla tehtyjä filmejä. Korostetaan, että on tarkoitus luoda elokuva, joka kertoo nuoren työttömän arjesta ja ongelmista hänen yrittäessään löytää omaa polkuaan ja työtään. Keskustelussa on mukana myös rotareita ja yrittäjien edustajia.
Päivän toisessa osassa kerätään tarralapputekniikalla nuorten ideoita ja aihioita elokuvan käsikirjoituksen materiaaliksi.
2. Käsikirjoituspalaveri ja työnjako (Mykkäelokuvayhdistys fasilitoi) 6.tai 7.4.2016
Seulotaan ja yhdistellään aivoriihessä kerättyjä ideoita ja aihioita kohtauksiksi, joiden pohjalta kootaan lappukäsikirjoitus, joka nivotaan yhteen elokuvan käsikirjoitukseksi..
Päivän lopuksi laaditaan kuvaussuunnitelma ja jaetaan tehtävät esiintyjille, kuvaajille (kuvataan yhtä aikaa usealla kameralla), tekniikalle ja järjestelijöille sekä kartoitetaan mahdolliset musiikintekijät.
3. Kuvaustyöpaja 13. tai 14.4.2016
Työpajan ohjaajien vetämänä kuvataan monella kameralla materiaalia laaditun käsikirjoituksen pohjalta sekä nauhoitetaan nuorten itse tuottamaa musiikkia.
4. Editointi eli elokuvan leikkaus ja viimeistely 20. tai 21.4.2016
Elokuva leikataan ja viimeistellään, lisätään alku ja lopputekstit sekä mahdollinen musiikki ja ääniefektit.
5. Elokuvan ensi-ilta Elävien Kuvien Teatterissa nuorille ja heidän ystävilleen

Työpajapäivät alkavat kello 9 ja päivä päättyvät noin kello 17. Työpajaan osallistuville tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounas työpajapäivinä.

Työpajan osallistujien kesken arvotaan Lounean ja Mykkäelokuvayhdistyksen lahjoittamia teemaan liittyviä palkintoja.
Elokuva tulee ladattavaksi Nuorten Info – Forssan seutu Facebook-sivulle, Sepänhaan Rk:n netti- ja facebook-sivuille, Forssan Mykkäelokuvayhdistyksen netti- ja facebook-sivuille, Louna Plussan sivuille ja Maaseutuverkoston sivuille sekä tietysti YouTubeen, jos nuoret niin haluavat.

Työpajan ohjaajat Jussi Pellonpää ja Antti Latva
Taiteellinen johtaja Ville Koivisto
Tuottaja Juhani O. Kuusisto
Tiedottaja Goodfather-koordinaattori Heidi Sipilä

Ilmoittautumiset ja työpajan tiedotus facebookissa Nuorten Info – Forssan seutu (https://www.facebook.com/nuorteninfo1forssanseutu/timeline?ref=page_internal). Mukaan mahtuu minimissään 6 maksimissaan 20 nuorta.