Klubin kokouksessa oli tällä kertaa juhlan tuntua. Presidenttimme muutaman vuoden takaa, Jari Kaunisto, täytti pyöreitä eli 60 vuotta. Tämän johdosta Jari tarjosi herrasmiehenä lasit skumppaa ja kakkukahvit kaikille kokoukseen osallistuville. Samalla Jarin rotariura täytti 10 vuotta, joten juhlimme kahta kärpästä samalla iskulla.

Nostamme 60-vuotismaljaa Jari Kaunistolle. Herrasmiesperinteeseen kuuluu, että päivänsankari tarjoaa juomat – niin tälläkin kertaa. Jari itse kuvassa vasemmalla

Päivän toisena tapahtumana oli viikkokouksen esitelmä, jonka piti kaupunkimme sivitysjohtaja Jarmo Pynnönen. Jarmo kertoi aluksi lyhyesti nykyisestä tehtävästään ja näkemyksestään tehtävänhoidon kulmakivistä. Eräs merkittävä, kokemukseen perustuva viisaus on, ettei virkamiehen pidä lähteä politikoimaan. Lisäksi Jarmo piti tärkeänä, että virkamies esittelee poliittisille päättäjille kaiken omaavansa tiedon päätettävästä asiasta eikä sitä versiota, joka vaikuttaa itsestä parhaalta.

Jarmo Pynnönen aloittamassa esitystään

Jarmo asuu tätä nykyä Espoossa, josta käsin käy Forssassa töissä. Voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudulla on esimerkiksi lasten harrastusasiat huippuhyvin järjestetty, mutta tosiasiassa kulkeminen harrastuksiin on työlästä ja samojen harrastusten hinta on moninkertainen Forssaan verrattuna. Jarmon näkemyksen mukaan Forssan palvelut lapsille ja lapsiperheille ovat laadukkaat – tähän on syytä yhtyä. Forssan ongelmana tietysti on kaupungin väkimäärän väheneminen, joka jatkuessaan tuo haasteita kaupungin palvelutarjonnan järjestämiselle. Viimeksi mainittu onkin kaupungin päätehtävä.

Kokousosallistujia kuuntelemassa Jarmon antia

Jarmo, kuten monet muutkin tällä kaudella työurastaan kertoneet jäsenet, heittäytyi hieman peliin ja kertoi myös vaikeammista hetkistään uransa aikana. Lisäksi Jarmo tiivisti asioita, joita voisi nykytiedollaan kertoa uran alussa olevalle, 30-vuotiaalle Jarmolle. Yksi merkittävimmistä asioista oli, että lasten kanssa olisi voinut touhuta enemmän silloin, kun he olivat pieniä. Hienoa, että kokeneet pomohenkilöt jakavat näin näkemyksiään meille muille. Tällaisista näkemyksistä olisi erityisesti uransa alkuvaiheessa oleville ihmisille hyötyä.