SPR:n Forssan osaston varapuheenjotaja Jari Sääksi kertoi omista kokemuksistaan Forssan hätämajoituskeskuksesta. Hän oli ensimmäisten mukana vapaaehtoisena vastaanotamassa 250 pakolaista entisen Rantasipin tiloihin syyskuun puolivälissä. Alkuun vapaehtoiset saivat suuren vastuun asioiden organisoimsesta ennen kuin keskukseen saatiin palkattua henkilöstöä. Nyt kuuden viikon jälkeen rutiinit alkavat olla kunnossa ja vapahtoisten kontolla on lähinnä kotouttamiseen liittyvät järjestelyt ja asukkaiden vapaa-ajan virikkeiden järjestäminen. Sääksi painotti, että pakolaiset eivät ole yhtä massaa joltain yhtenäiseltä alueelta, vaan hyvinkin erilaisia kansallisuuksia ja heitä tulisi kohdella yksilöinä, kanssaihmisinä. Väestä noin 50 on alle 18 vuotiaita nuoria tai lapsia. Joukossa on myös paljon korkeasti koulutettua väkeä. Sääksi kehotti lämpimästi kakkia niitä, jotka voisivat järjestää keskuksen asukkaille mielekästä tekemistä ottamaan yhteyttä suoraan hätämajoituskeskukseen. Hän ei voinut ottaa kantaa viranomaisasioihin, kuten hätämajoituksen kestoon ja jne., mutta kertoi näkemyksenään, että tilanne Lähi-Idässä Syyrian lisäksi mm. Jemenissä on hälyttävä ja pakolaiskysymys on tullut jäädäkseen eikä tältä osin entiseen ole paluutaa.

Kokouksen alussa jaettiin pinssit 100 % osallistumisesta viime kauden kokouksiin kymmenelle Sepänhaan rotarille.

 

Jari Sääksi

SPR:n Forssan osaston varapuheenjohtaja Jari Sääksi vieraili viikkokokouksessa kertomassa kokemuksistaan Forssan hätämajoituskeskuksen toiminnasta.

 

Osallistumipinssit

Vasemmalta Matti Ryyppö, Timo Pursiainen, Hannu Mansikkaniemi, Kari Pohjola, Jaakko Kuusinen, Kimmo Leino, Hannu Ruotsi, Kari Tasala ja Jari Kaunisto saivat pinssit 100 % osallistumisestaan kauden 2014-2015 kokouksiin. Lisäksi pinssin saa Juhani Kuusisto.