Tiistaina 21.5.2019 klubilaiset pääsivät kuulemaan elokuussa 2018 Forssaan saapuneen vaihtarimme Hope Westphalin yhteenvedon kuluneesta vuodesta. Menneenä syksynä ensimmäistä kertaa jäsenille esittäytynyt nuori nainen asteli yleisönsä eteen aurinkoisena ja selkeästi lisää itsevarmuutta vuoden aikana kerryttäneenä. Hope ilahdutti meitä kuulijoita aloittamalla puheenvuoronsa suomenkielellä. Hieno saavutus ja heittäytyminen!

Hope aloitti yhteenvetonsa suomenkielellä.

Vaihtarivuotensa Hope päättää monta kokemusta rikkaampana. Erityisiksi tähtihetkiksi hän mainitsi Vanhojen tanssit helmikuulta, RYE tapahtumat ja mm. avantouintikokemukset. Talven pitkät ja kylmät viikot olivat Hopelle haasteellisia ja raastavalta koti-ikävältäkään ei vältytty. Alkulukukaudesta ystävystyminen oli myös hieman haasteellista, mutta pikkuhiljaa Hope löysi paikkansa kouluyhteisössä. Isäntäperheiden ja muiden RYE-vaihtareiden tuella talven selkä kuitenkin taittui nopeasti ja Hope on erityisen mielessään, että on päässyt kokemaan kauniin suomalaisen kevään ja alkukesän lämmön.

Hope ystävänsä kanssa Vanhojen tanssi päivänä.

Suomalaisesta koulumaailmasta Hope nosti esille oppilaiden itsenäisen opiskelun, jota hän kuvasi amerikkalaista kulttuuria kypsemmäksi ja opettajien roolia hyvin erilaiseksi. Amerikkalaisessa koulussa opettaja mm. kiertää luokassa aktiviisemmin, oppilaiden siirtäessä vastuuta oppimisestaan helposti liikaa opettajan vastuulle. Suomessa oppilaat kantavat enemmän vastuuta opintojen etenemisestä ja tuloksistaan. Hope myös totesi, että suomalainen kouluruoka on erinomaista.

Vaihtarivuotensa aikana Hope on päässyt myös matkustamaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Syksyn päättäneen Lapin reissun lisäksi Hope on käynyt RYE-vaihtareiden kanssa Pietarissa ja isäntäperheen kanssa Tukholmassa. Kuningashuoneista kiinnostunut Hope oli innoissaan nähtyään niin Pietarin Talvipalatsin, kuin Ruotsin kuninkaanlinnan, joiden erilaisuus oli hänestä kovasti yllättävää. Vaihtarivuoden matkailukokemukset huipentuvat kesäkuussa tapahtuvaan eurotouriin, joka vie Hopen mm. Slovakiaan, Puolaan, Latviaan, Liettuaan, Itävaltaan ja Saksaan. Luonnollisesti Hope odottaa jo innolla tuota elämystä.

Vaihtarivuosi on sisältänyt matkustelua.

Heinäkuussa takaisin yhdysvaltoihin matkustaa omien sanojensa mukaan, kokemuksistaan erittäin kiitollinen ja hieman enemmän itsenäinen Hope. Erityistä kiitosta onnistuneesta vaihtarivuodestaan Hope jakaa Sepänhakalaisille, isäntäperheille ja RYE-ystävilleen. Sepänhaka kiittää puolestaan Hopea hienosti sujuneesta vuodesta ja jaetusta kokemuksesta. Thank you Hope, we hope to see you again in Forssa one day!