Kymmenen klubimme jäsentä kokoontui uuteen yritykseen harjoittelemaan ja pelaamaan frisbeegolfia Talsoilan radalle. Edellisellä kerralla yrityksemme yllätti rankkasade, vaikka oli ennustettu poutaa. Tällä kertaa ennuste lupasi sadetta, mutta oli poutaa! Terveisiä vaan säätieteilijöille.

Jari, kaksi Hannua ja Kari

 

Jussi, Simo, Martti ja Kimmo

 

Tilaisuuden vetäjänä toimi paikallisen frisbeegolfseuran aktiivi ja lajin kilpailija Atte Kolis, joka kollegansa Samin kanssa opasti mm. oikean otteen löytämisessä, heittotekniikassa, tilanteeseen sopivan heittovälineen valinnassa ja puttaamisessa. Koska kyse on frisbeegolfista, käytetään lajissa perinteisen golfin termejä, kuten draiveri, puttaaminen ja pelialueen rajan ylittäminen eli out of bounds (”outti”).

Tilaisuuden vetäjä Atte Kolis

 

Kuten perinteisessäkin golfissa, myös tässä lajissa sai havaita, että kyse on tekniikkalajista – väärin käytetty voima pilaa heiton. Heittämisen tekniikka tuntui aluksi vaikealta, sillä pelikiekkoja ei heitetä lainkaan samalla tyylillä, kuin ns. rantafrisbeetä. Jo muutaman pitkän heittoyrityksen jälkeen alkoi tuntua kädessä ja olkapäässä.

Hannun heitto on juuri lähtenyt matkaan. Heta valmistautuu omaan yritykseensä

Harjoittelun päätteeksi pelasimme yhden yhdeksän väylän kierroksen. Ohjaajamme sanoi, että PAR-tuloksen eli väylän ihannetuloksen päälle kun lisää yhden heiton väylää kohti, päästään hyvään aloittelijoiden tulostavoitteeseen. Suunnilleen tähän pääsimme. Tilaisuudessa lausuttiin jo ääneen klubin mestaruuskisojen järjestemisestä. Aika näyttää toteutuuko, mutta osallistujat vaikuttivat sangen tyytyväisiltä.

Jari väistelee märkiä kohtia radalla